Elkezdődött a Chevrolet Volt utcai tesztje

Vágólapra másolva!
Hivatalos képeket közölt a Chevrolet a konnektoros Volt első előszériás példányairól. Eddig csak maketteket mutogattak.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnhetett, már minden kiderült az elektromos és hagyományos benzines modellek előnyeit ötvöző Chevrolet Voltról. Tucatnyi fotót mutatott róla a GM, több autószalonon is kiállította, ám az eddig látott modellek csupán makettek voltak, amelyeket a Cruze és Malibu platformjára építettek. Az első igazi, előszériás példányok tesztje csak nemrég kezdődött el a GM michigani tesztközpontja környékén, az autókról hivatalos képeket is közölt a gyár.

Több mint 200 cellát tartalmazó lítium-ion akkumulátorokkal futnak az autók, amelyekből a minél pontosabb teszteredmények érdekében összesen 80 darabot készítenek. Folyamatosan nyúzzák majd őket a tesztpilóták, egészen az értékesítés 2010 legvégére, 2011 elejére tervezett elindításáig.

Mivel a GM először építette egybe a Volt-platformot a Volt-hajtáslánccal, ezek az autók kísérletinek tekinthetők. Kettős célt szolgálnak a GM szerint, egyfelől arra hivatottak, hogy igazolják, teljesítmény és biztonság szempontjából jó úton halad a gyár, valamint az apró hibák kiszűrésével szeretnének felkészülni a zökkenőmentes sorozatgyártásra. A Volt fejlesztését a hivatalos álláspont szerint nem befolyásolja a GM csődje.

Forrás: [origo]