Lebukott az új Citroën C3

Vágólapra másolva!
Kereskedőknek tartott prezentáció keretében leplezte le a Citroën a C3 új generációját, az alapos ellenőrzés ellenére is bejutott egy fényképezőgép a rendezvényre.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül szokták kikötni az autógyárak, hogy privát prezentációkra fényképezőgépet bevinni tilos, elég egyetlen fegyelmezetlen vendég, és máris nyilvánosságra kerül, aminek titokban kellett volna maradnia. Pontosan ez történt az új Citroën C3 kereskedőknek tartott bemutatóján is, valaki szorgalmasan kattintgatott, majd elküldte a felvételeket a Worldcarfans szerkesztőinek.

Világosan látszik a képekről, hogy a Ford Fiesta, Volkswagen Polo, Renault Clio és egyéb hasonló modellek ellenfelének szánt új C3 nagyjából megőrizte a kifutó generáció arányait, formai megoldásainak egy részét azonban a prémium jellegű DS3 tanulmánytól örökölte. Különösen az autó orránál látszik a hasonlóság, a hátsó lámpaburák a C5-re emlékeztetnek.

Ugyanarra az alapra épül a C3, mint a feljebb pozícionált DS3, az alkatrészek egy része is közös. Szinte biztos, hogy feltűnik a C3 kínálatában az 1,6 literes dízelmotor 90 és 110 lóerős változatban, benzinmotorból kettő lesz, 95 lóerős 1,4-es és 120 lóerős 1,6-os. Hivatalos premier a Frankfurti Autószalonon, az értékesítés év végén kezdődik.

Forrás: [origo]