Új hírek a Citroën DS4-ről és DS5-ről

Vágólapra másolva!
Két év múlva érkezik meg a piacra a francia gyártó új, prémium minőségű autókat tömörítő termékcsaládjának két nagyobb tagja, a DS4 és a DS5.
Vágólapra másolva!

A két autó, ahogy nevük is mutatja, a C4 és a C5 rokonai lesznek műszaki szempontból, ám külsejük jobban el fog térni az eredetitől, mint ahogy a DS3 az új C3-tól. A 2+2 üléses DS4, a brit Autocar információi szerint leginkább a 2005-ben bemutatott C-Sportlounge (lent, balra) tanulmányra hasonlít majd, tehát egy kupé, egy buszlimuzin, és egy szabadidő-autó keveréke lesz. Ezzel az autóval a Citroën többek között a Nissan Qashqai-nak és a Peugeot 3008-nak teremthetne riválist.

A DS5 szintén terepjárós jegyeket kap majd, a gyártó szerint leginkább a BMW X6-hoz hasonló kupés crossover lesz. Ennek a kocsinak a tavalyi Hypnos-tanulmány (lent, jobbra) szolgálhat alapul. Ahhoz hasonlóan a DS5 is dízel-elektromos hibrid hajtást kaphat, és míg a Hypnos formatervének több elemét át kívánja emelni az új modellbe a Citroën, az biztos, hogy annak visszafelé nyíló hátsó ajtajait nem kapja meg a szériaautó.

A DS Inside szériagyártásra szánt változatát, a DS3-at már a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatja a gyártó, nemrég már a műszerfaláról is közöltek képet.

Forrás: CitroënForrás: Citroën