Jövőre jön a Saab 9-4X

Vágólapra másolva!
Nem befolyásolja a tulajdonosváltás a Saab jövőre vonatkozó terveit, az új 9-4X crossover is az eredetileg tervezett időpontban érkezik.
Vágólapra másolva!

Volt rá esély, hogy a Saab GM-től való elszakadása megtöri a svéd márka fejlesztési ritmusát és néhány új modell bemutatásának elhalasztására kényszerül. A szupersportkocsikat gyártó Koenigsegg lett a Saab új gazdája, de a tulajdonosváltás körüli hercehurca nem befolyásolja az eredeti terveket, az új 9-4X crossover is időben érkezik. Az autó nagyrészt a nemrég bemutatott Cadillac SRX-re épül, gyártani is Mexikóban, az SRX-szel egy helyen fogják.

Steve Shannon, a GM Cadillacért, Hummerért és Saabért felelős marketingigazgató biztosra ígérte, hogy a 9-4X-nél nem lesz csúszás, 2011-es modellként jövőre mutatkozik be valamelyik nagy nemzetközi autószalonon. Noha számozásából alapvetően nem ez következne, feladata az lesz, hogy a gyengén teljesítő, létraalvázas 9-7X helyébe lépjen, legalábbis Shannon szerint így fogják pozícionálni.

Méretei alapján a BMW X5 ellenfele lehetne a 9-4X, ára azonban közelebb lesz az X3-hoz és a Volvo XC60-hoz, a Saab két legnagyobb konkurenséhez. 284 lóerős, V6-os benzinessel, illetve az európai piacon 250 lóerős dízellel lesz elérhető a crossover, összkerékhajtása a Haldex legfejlettebb rendszere lesz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]