Jön a 237 lóerős Honda Civic Type-R

Vágólapra másolva!
Hamarosan bemutatkozik a Civic Type-R legsportosabb változata, melyet a japán gyár házi tuningcége, a Mugen készít. Motorja 237 lóerős lesz.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra kerültek a Honda Civic Type-R eddigi legsportosabb változatának első fotói, a modellt a házi tuningcég Mugen készíti. Alapja a tavalyi Civic Mugen RR tanulmány, Nagy-Britanniában a harmadik negyedévben jelenhet meg, a többi európai piacon valamivel később.

Motorja ugyanaz a kétliteres egység lesz, amely a Type-R-ben is dolgozik, a Mugen mérnökei azonban átalakították kicsit. Hála a módosításoknak, 237 lóerőre ugrott a csúcsteljesítmény, a legnagyobb nyomaték pedig 217 Nm-re módosult. Módosították a lengéscsillapítókat és a rugókat, Brembo-fékeket kapott az autó, valamint bekerült a Mugen új, I-TCMS névre keresztelt gumifelügyelő rendszere.

Fő cél a súlycsökkentés volt, ezért kiszerelték a hátsó üléseket, ahova lehetett, könnyű karbonszálas anyagból készült kiegészítőket építettek be. Látványos lökhárítókat, hatalmas hátsó szárnyat és új 18 colos felniket kapott a Mugen Civic, gyártását maximum néhány száz darabra limitálják.

Forrás: [origo]