Michael Schumacher a Top Gear rejtélyes pilótája

Vágólapra másolva!
A világ egyik legnépszerűbb autós műsorában meglehetősen értenek a hírveréshez: a Top Gear legújabb évada azzal indított, hogy a Stig nevű rejtélyes pilótájukról kiderült, ő Michael Schumacher.
Vágólapra másolva!

Aki rendszeres nézője a BBC Top Gear című műsorának pontosan tudja, hogy mekkora kultusz övezi a Stig nevű szereplőt, akinek kilétét eddig titokban tartották. Stig soha nem beszélt, feladata "mindössze" abból állt, hogy a világ legjobb sportautóival menjen egy mért kört a stáb által kialakított versenypályán. Az utcai autók rekordját eddig a Gumpert Apollo tartotta 1:17-es körével, ám ezt az álomhatárt is sikerült túlszárnyalni a legutóbbi adásban egy Ferrari FXX-el, amellyel Stig 1:10,7-es köridőt repesztett.

Az új körrekord örömére Stig váratlanul megjelent a Top Gear stúdiójában, ahol kitörő ováció fogadta, ám a bukósisakjától nem vált meg. A rejtélyes pilóta végül - Jeremy Clarkson unszolására - leleplezte magát és kiderült, Michael Schumacher bújt Stig bőrébe. A dolognak természetesen csak a hírverés szempontjából volt jelentősége, hiszen eddig Stig szerepét valószínűleg több angol autóversenyző játszotta. Az egyikük biztosan Perry McCarthy, korábbi Forma-1-es pilóta volt, akit akkor rúgtak ki, amikor bevallotta, hogy ő Stig.