Kínai kézbe kerülhet a Volvo

Vágólapra másolva!
Komoly vételi szándékkal jelentkezett be a Fordnál a Geely a kiszivárogtatott hírek szerint. Állítólag a kínaiak nagyon szeretnék rátenni a kezüket a Volvóra. A svéd márka hivatalos közleménye szerint spekulatív jellegű hírek sokaságával van tele a média, melyek valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető.
Vágólapra másolva!

Régóta szeretne megszabadulni a Volvótól a Ford, könnyen elképzelhető, hogy a vevő kínai lesz. Legaktívabban a Geely érdeklődik a svéd márka iránt, ráadásul komolyan: egy ázsiai lap szerint már vételi szándéknyilatkozatot is aláírtak a felek. A hírt kínai kormányzati források szivárogtatták ki. Egyelőre még megy az egyezkedés a részletekkel kapcsolatban, ki kell dolgozni a technológia átvételének, illetve a marketingjogok új kézbe kerülésének menetét.

Kínában azt tervezik, hogy a Volvók gyártását a Geely új, Guangdong tartományban felhúzott üzemébe telepítik át. Része a megállapodásnak, hogy a Geely tízmilliárd dollárt fektet be a márkába, az első kínai felügyelettel készülő modell az XC90 2011-re tervezett új generációja lehet.

Svédországban tagadják, hogy bármilyen megállapodás született volna. A Volvo hivatalos közleménye szerint spekulatív jellegű hírek sokaságával van tele a média, melyek valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető.