Audi-motor az olcsó Porsche Boxsterben

Vágólapra másolva!
Erősen fontolgatja a Porsche, hogy relatíve olcsó belépőmodellt készít a Boxsterből, ezért Audi-motor kerülhet az újdonságba.
Vágólapra másolva!

Értékesítésben jelentős mínuszban van a Porsche a tavalyi esztendőhöz képest, ami egyértelműen a gazdasági válságnak köszönhető. A visszaesésben leginkább a középmotoros Boxster roadster érintett, a nemrégiben végrehajtott ráncfelvarrás ellenére is hatvan százalékot estek az autó eladásai. Hogy valahogy ellensúlyozza a tendenciát, a Porsche arra készül, hogy olcsóbb belépőmodellel bővítse a kínálatot.

Ha hinni lehet az eddig kiszivárgott híreknek, az új változatba ugyanaz a motor kerülne, mely az Audi TTS-ben is dolgozik. Jelenleg a Boxster hathengeres boxermotorja 255 lóerős, ehhez 290 Nm-es nyomaték társul. Ennél többet tud a TTS blokkja, tíz lóerővel izmosabb, nyomatékban 60 Nm-rel veri a bokszert, ennek ellenére az alapmodell alacsonyabb áron kerülhetne a kereskedésekbe.

Úgy tudja az auto, motor und sport, hogy a Porsche és az Audi már egyeztetett a motor átvételéről. Döntés még nem született, a számítások azt mutatják, a TTS motorjával közel hatezer euróval csökkenhet a Boxster ára.