Kupé és kabrió is készülhet az új Rolls-Royce-ból

Vágólapra másolva!
Valóságos családdá nőheti ki magát a Rolls-Royce legújabb modellje, a Ghost. Kupét és kabriót is terveznek belőle.
Vágólapra másolva!

Arra készül a Rolls-Royce legújabb modelljével, a Ghosttal, amit a Phantommal már megcsinált: kupé és kabrió is készülhet a kínálat eddigi legkisebb tagjából. Andreas Thurner, a Ghost vezető külső tervezője beszélt a tervekről az Autocar című brit magazinnak, megerősítve, hogy már előkészületben vannak az új verziók. Thurner szerint a Ghostot eleve úgy tervezték, hogy idővel egyéb karosszéria-változatok is készüljenek belőle, a maga részéről úgy véli, a Rolls-Royce-nak fel is kell építenie egy Phantomhoz hasonló családot.

Arról még nincs döntés, hogy mikor jelennek meg az új modellek a piacon, annyi viszont bizonyosnak látszik, hogy a Ghostnál kisebb újdonság nem várható. Thurner állítja, ha méretben csak kicsivel is a Ghost alá mennének, sérülne a márka presztízse, szűkösebb helyet nem akarnak kínálni az ügyfeleknek.

Szemben a Ghost négyajtós kialakításával, a kabrió és a kupé két ajtóval és néhány egyedi formai megoldással készülne, ennek ellenére az alkatrészek nagy részén osztozna a modellcsalád. Többek között a motoron is, a leendő família minden tagjába az új 6,6 literes, 500 lóerős V12-es kerülhet.