Renault-kat tiltott be Kína

Vágólapra másolva!
A kínaiak elég erősen betartanak a biztonságos modelljeiről elhíresült Renault-nak. Kína négy modell importálását betiltotta, mert szerintük nem elég biztonságosak, mert nem feleltek meg bizonyos előírásoknak.
Vágólapra másolva!

Mivel az ázsiai országból érkező autók biztonságosságáról gyakran csak annyit hallani, mennyire gyatrán teljesítenek különböző törésteszteken, kifejezetten érdekes hírre bukkantunk. Kínában ugyanis betiltották négy Renault-modell importálását.

A Laguna, Scénic, Mégane és annak kupé-kabrió változata egytől egyig kiváló töréstesztekkel rendelkezik, érthetetlen, hogy a kínaiak mi kivetnivalót találtak bennük. Az olyan kínai autók, mint a német autóklub töréstesztjén nulla csillagot szerző Brilliance BS4 ismeretében furcsának tűnhet, hogy az EuroNCAP-nál mind ötcsillagosra végző Renault-modellek nem elég biztonságosak Kínának.

A modellek kizárásáról a Minőségfelügyeleti és Ellenőrzési Karantén Hivatal (AQSIQ) döntött, szerintük a modellek számos előírásnak nem felelnek meg, és emiatt nem elég biztonságosak. A Renault így a világ legnagyobb autópiacára nem törhet be, pedig ez is cél lehetne a Renault számára. 2008-ban kevesebb mint 1000 járművet adtak el Kínában a franciák.

A Renault mégis korrekten áll a történtekhez, máris bejelentették, hogy egy mérnökcsapatot küldenek az országba, hogy megpróbáljanak megoldást találni a problémákra, amelyeket egyébként nem részletezett az AQSIQ a közleményében.