Légzsákfékek a Mercedestől

Vágólapra másolva!
Júniusban biztonsági tanulmányt mutat be a Mercedes, a német gyár minden új fejlesztését belepakolta az ESF 2009 koncepcióba.
Vágólapra másolva!

Még ebben a hónapban lerántja a leplet legújabb tanulmányáról a Mercedes, amelynek célja, hogy a gyár összes friss biztonsági fejlesztését bemutassa. Az ESF 2009 névre keresztelt tanulmányt a márka első hibrid autójából, az S400 Hybridből alakították ki, teljessé téve a technológiai újdonságok listáját.

Nem ez az első efféle tanulmánya a Mercedesnek, már a '70-es évek elején is bemutatott egy hasonló modellt. Az ESF 2009-ből nem hiányozhat a Pre-Safe balesetfelismerő rendszer, újdonságként azonban az első ülések között felfújódó légzsákokat és olyan fémszerkezeteket szereltek bele, melyek baleset esetén magasnyomású levegő segítségével fújódnak fel.

Ez az elképzelés abban segíthet a mérnököknek, hogy alacsonyan tarthassák az autó súlyát, a kellő merevségről ugyanis gondoskodik az utolsó pillanatban nyíló fémszerkezet. Ehhez kapcsolódóan légzsákfékeket is kifejlesztett a Mercedes, amely vészfékezés esetén lehet hasznos: a felfújódó, kemény ballon egészen az aszfaltig lenyúlik, jelentősen növelve a tapadási felületet és ezáltal a lassítás hatékonyságát. Még ebben a hónapban nyilvánosságra hozza az ESF 2009 összes újítását a német gyár.

Forrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-Benz
Forrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-Benz