Leplezetlen fotókon az Aston Martin Rapide

Vágólapra másolva!
Alig néhány hónap van hátra az Aston Martin limuzinja, a Rapide bemutatásáig, az autóról leplezetlen kémfotók készültek Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek az Aston Martin Rapide, a brit márka Porsche Panamera-konkurensnek szánt limuzinja. Természetesen a fejlesztések már a végső stádiumban tartanak, ilyenkor a szériagyártás előtti prototípusokkal már szorgalmasan gyűjtik a tesztkilométereket, az egyik ilyen modellt csípte el Simon Gregg, a Car Magazine egyik olvasója.

Álcázás nélkül, egy parkolóban fedezte fel a fekete fényezésű Rapide-ot, amelynek kárpitozása vörös színű bőrből készült. Hatliteres, 470 lóerős V12-es motorral érkezik a luxuslimuzin, legnagyobb nyomatéka 600 Nm lesz, az erő hatfokozatú ZF automata váltón keresztül jut majd a hátsó kerekekre.

Jól látszik, hogy a szériaváltozattal a lehető leginkább szeretett volna hű maradni a tanulmányhoz a gyár, a koncepció csak egészen picivel tűnik sportosabbnak a végleges modellnél. Grazban, a Magna Steyrnél készül majd a Rapide, értékesítése 2010 elején kezdődik.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]