Késik az új Opel Astra kombi

Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy a tulajdonosváltással járó nehézségek miatt az Opel elhalasztja az új Astra kombi premierjét.
Vágólapra másolva!

Hamarosan új kezekbe kerül az Opel, az ezzel járó hercehurca miatt pedig arra kényszerülhet a márka, hogy elhalassza néhány új modellje premierjét. Áldozat lehet a friss Astra kombiból, a Sports Tourerből is, eredetileg jövő év végén debütált volna, ez azonban 2011-re csúszhat.

Nem csupán nevében, formailag is az Insignia kombira emlékeztet majd a kompakt puttonyos, jórészt ugyanazokat a formai megoldásokat alkalmazzák majd rajta, mint középkategóriás testvérén. Hossza húsz centivel, 4,6 méterre nő, így a kupésabb kialakítás ellenére is 540 literes marad a csomagtartó, mely akár 1590 literre is bővíthető.

Négy benzines és két dízelmotor szerepel majd a kínálatban, ugyanazok a blokkok, amelyek az ötajtósban is szóhoz jutnak. Újdonság viszont, hogy a kombit start-stop rendszerrel szerelik fel, miközben a ferdehátú és limuzin változatban nem lesz ilyesmi. Nem várható nagy változás az árképzésben, az eddigi nagyjából ezer eurós kombifelárral lehet számolni a továbbiakban is.

Forrás: [origo]