Mégis jöhet a Volkswagen roadstere

Vágólapra másolva!
Noha hivatalosan a Volkswagen nemrég még arról beszélt, szó sem lehet a Detroitban bemutatott BlueSport roadstertanulmány megvalósításáról, az autó belső fejlesztési kódot kapott.
Vágólapra másolva!

Mégis piacra kerülhet a Volkswagen új roadstere, amely tanulmányként a Detroiti Autószalonon mutatkozott be az év elején. Nemrég ugyan arról beszélt a gyár, hogy jelen gazdasági helyzetben nincs túl sok esély az autó megvalósítására, most mégis másképp áll a helyzet. Nemcsak belső fejlesztési kódot kapott a kabrió, Wolfsburgból néhány újságírónak meghívó is érkezett, az egy darabban létező tanulmányt próbálhatják ki egy gyors tesztvezetés erejéig. Emellett tucatnyi új fotót is nyilvánosságra hoztak a roadsterről.

Új közleményében sem titkolja a Volkswagen, hogy a roadster még mindig csak tanulmány, ám úgy véli, a szériaváltozat a maga sportosságával, hátsókerékhajtásával és megfizethető árával sokak számára vonzó lehet és új korszakot indíthat el.

Beszélt az AutoWeeknek Mario Fabiano, a tanulmány projektfelelőse is, aki szintén elképzelhetőnek tartja, hogy a BlueSport megjelenik a piacon. Szerinte a szériagyártású verzió nagyjából 21 ezer eurós (körülbelül hatmillió forintos) áron kerülhet a márkakereskedésekbe. Legkorábban 2012 végén lehet számítani a roadsterre.

Forrás: [origo]

Kattintson a képre, galéria nyílik!