Grönholm 800 lóerős Fiestába ül

Vágólapra másolva!
A Ford Fiesta a jövő évben betör az amerikai piacra, ezért szükség van egy kis figyelemfelkeltésre. Éppen ezért a Ford elindítja a modell 800 lóerős változatát a híres Pikes Peaken. Az egyik versenyző Marcus Grönholm lesz. 
Vágólapra másolva!

Az új Ford Fiesta hivatalos amerikai bevezetésére jövő évig várni kell, ám a modell már idén nyáron porondra lép az amerikai versenysportban. Az Andreas Eriksson által vezetett svéd Olsberg Motor Sport Evolution két darab új Fiesta Rallycross versenyautót nevez be a Pike's Peak hegyiversenyre.

1916-ra nyúlik vissza a Pike's Peak története, Amerikában ez a második legöregebb technikai versenysorozat, nevét arról a híres csúcsról kapta, amely Colorado Springs fölé magasodik a Rocky-hegységben. 1916 óta a Ford mindig ott van a versenyen, az idén induló két Fiestát Andreas Eriksson és a ralilegenda Marcus Grönholm vezeti majd az Unlimited géposztályban. Cél, hogy első ízben sikerüljön áttörni a tízperces álomhatárt a 156 kanyarral tarkított, burkolt és murvás szakaszokat egyaránt magában foglaló, 12,4 mérföldes (20 km) pályán.

Az Olsbergs MSE Fiesta Rallycross alapja a háromajtós Fiesta közúti modell, de az összkerékhajtású autókat kétliteres, több mint 800 lóerő leadására képes Duratec-motor mozgatja. A futómű az Olsbergs Motor Sport Evolution, az Öhlins és a Ford Team RS mérnökei között megvalósult együttműködés eredménye. Abroncsokkal a Michelin segíti a csapatot.

Forrás: [origo]