Rendőrködik a Jaguar is

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában mintha divatossá vált volna, hogy a gyártók rendőrautókat készítsenek különböző modelljeikből, az Opel után a Jaguar is elkészítette a maga elképzelését.
Vágólapra másolva!

Nemrég mutatta be az Opel brit divíziója az Insignia rendőrautós változatát, talán kevesen gondolták volna, de a premier egy kisebb hullámot már biztosan elindított. Merthogy beszállt a buliba a Jaguar is, a brit gyár sem akart lemaradni és bemutatta a maga rendőrruhába bújtatott modelljét, amely az XF 275 lóerős dízelváltozatából készült.

Legalábbis a tesztekhez ezt a kivitelt használták, de ha befutna egy kormányzati megrendelés benzinmotoros változatra, biztosan elkészítenék azt is. Mindenesetre a duplaturbós, V6-os dízel is elegendőnek tűnik a rendőri feladatok ellátására, hiszen százas tempóra kereken hat másodperc alatt gyorsul, vagyis simán tudja tartani a lépést a száguldozókkal.

Összesen 3600 kék lámpácska gondoskodik arról, hogy a rendőr-Jaguar észrevehető legyen, ebbe a számba az oldalégők is beletartoznak. Fehér ledekkel szórták tele a hűtőrácsot, speciális Police pack elektronikai csomag gondoskodik arról, hogy az autó ezt a sok villogót ki is tudja szolgálni.

Forrás: [origo]