Újabb hibrid autó a Fiskertől

Vágólapra másolva!
Harmadik változatot is készítene a Fisker a hibrid Karmából, a limuzin és kabrió után egy családiasabb jellegű modell érkezhet.
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint egy év van hátra a Fisker Karma piaci startjáig, az innovatív hibrid szériaváltozata a Detroiti Autószalonon mutatkozott be. Ugyanott tanulmányként volt látható a sorozat második darabja, a Sunset kabriótanulmány, amelynek értékesítése 2011-ben kezdődhet meg.

De ennyinél nem szeretne megállni a Fisker, sikerült meggyőznie befektetőit arról, hogy teremtsenek elő további 85 millió dollárt új modellek kifejlesztésére. A pénzből várhatóan elkészül a Karma-sorozat harmadik darabja, valamint egy belépőjellegű, olcsó modell is.

Sok konkrétumot még nem lehet tudni az újdonságokról, a harmadik Karmáról annyit mondott Henrik Fisker tulajdonos, hogy egy "praktikusabb, családorientáltabb" változat lehet. Meghajtásáról a Q-Drive rendszer visszafogottabb teljesítményű kiadása gondoskodhat. Az alapmodell esetében egyszerűbb hajtásláncot választanának, hogy még vonzóbb lehessen a márka a tömegek szemében, a megvalósítás részleteiről azonban még nem esett szó.


Forrás: [origo]

Ebből állítólag lesz egy családbarát változat is