Kabrió készülhet a Porsche Panamerából

Vágólapra másolva!
Lát még potenciált a Panamerában a Porsche fejlesztési igazgatója, Wolfgang Dürheimer, elsőként négyüléses kabrió készülhet a modellből.
Vágólapra másolva!

Áprilisban, a Sanghaji Autószalonon mutatta be a Porsche hivatalosan a négyajtós Panamerát, a gyár azonban máris új változatok elkészítését tervezi. Wolfgang Dürheimer fejlesztési igazgató szerint bőven van még potenciál a modellben, elsőként egy négyüléses kabrió készülhet belőle.

Dürheimer az auto, motor und sportnak adott interjújában beszélt az új modellről, amely nem csupán tetejét, hanem két hátsó ajtaját is elveszítené. Erre kényszerből van szükség, egy négyajtós, nyitott konstrukció ugyanis Dürheimer szerint már nagyon merev karosszériát követelne.

Keménytető sem jöhet szóba a nagy súly miatt, a négyüléses Panamera kabrióra vászonfedelet képzeltek el. Színesedhet az egész Panamera-sorozat motorpalettája is, a Volkswagen-konszernt irányító Martin Winterkorn szeretné, ha a Cayenne-hez már elérhető 240 lóerős Audi-dízelt a Panamera kupé-limuzinba és kabrióba is beépítenék.

Forrás: [origo]