2325 kilométer egy tank benzinnel

Vágólapra másolva!
Világrekordot döntött a Ford a Fusion Hybriddel, 2325 kilométert tett meg az autó egyetlen tank benzinnel. A teszt közúton zajlott.
Vágólapra másolva!

1000 Mile Challenge néven indította el a Ford világrekordra törő kísérletét, az amerikai gyár legalább 1600 kilométert szeretett volna megtenni tankolás nélkül a Fusion Hybriddel. Washingtonban és környékén, közúton zajlott a teszt, amelynek végére jócskán sikerült túlteljesíteni a tervet: 1445 mérföld, vagyis 2325 kilométer megtétele után ürült ki az autó tankja.

69 órán át tartott a rekordkísérlet, amelyre a hasonló kísérletek specialistájának számító Wayne Gerdes és a Ford több mérnöke persze alaposan felkészült. Nehezítésként viszont egy NASCAR-pilóta, Carl Edwards is bekerült a csapatba, ám az eredményt látva a versenyzőnek sikerült visszafognia jobb lábát.

2,89 literes átlagfogyasztással zárta a túrát a Fusion Hybrid, amely a gyári adatok szerint 1126 kilométert képes megtenni egy tank üzemanyaggal. A világrekorddal kapcsolatban kiadott sajtóközleményben a Ford azért hangsúlyozta, hogy a 2,89 literes fogyasztás nem csupán a 76 kilométeres tempóig elektromos üzemmódban gyorsítható Fusion takarékosságát mutatja, hanem azt is, hogy a vezetési technika kulcsfontosságú a hibridekben rejlő potenciál kihasználásához.

Forrás: Ford