Saab-kupé a Chevrolet Volt alapjain

Vágólapra másolva!
Nemcsak az autógyártók saját dizájnerei, lelkes amatőrök is tudnak futurisztikus tanulmányokat készíteni. Ilyen a Saab Fashionista is.
Vágólapra másolva!

Mayeul Walser, negyedéves autódizájner-hallgató dolgozott egy kicsit a Saab helyett és elkészítette egy igazi futurisztikus showcar, a Fashionista terveit. Walser nem a svéd márka felkérésére, hanem lelkesedésből alkotta meg az agresszív stílusú, űrsiklóra emlékeztető kupét, de nem lenne meglepő, ha ezek után gyorsan szerződtetné a svéd márka.

Walser egy luxusjellegű, négyüléses kupét akart építeni, mely egyszerre emlékeztet a tudományos-fantasztikus filmekből ismert "jövőautókra", de tükröződik benne olyan divatmárkák eleganciája is, mint amilyen a Karl Lagerfeld vagy a Chanel.

Ami a tanulmányt igazi érdekessé teszi, hogy nem hasraütésszerűen született, a 24 éves diák tudatosan tervezte meg. Olyannyira, hogy a Chevrolet Volt platformjára ültette rá, a karosszériát pedig úgy formálta meg, hogy egy V6-os benzin- és elektromotorból álló, nagyjából 300 lóerős összteljesítményű hibrid hajtásláncnak jusson hely. A Fashionista teljes hossza 4450, szélessége 1800, magassága 1250, tengelytávja pedig 2600 milliméter.

Forrás: Mayeul Walser