Verseny-különkiadás a Corvette-ből

Vágólapra másolva!
Grand Sport néven készítették el a Corvette legújabb különkiadását, a Z51 csomagot váltó modell kupé és kabrió változatban is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

Először a 60-as években állt elő a Chevrolet a Grand Sporttal, amellyel a versenypályákon gyűjtögette a sikereket. Hiába szerette volna azonban a gyár, hogy a Grand Sportok az utcán is tömegével jelenjenek meg, a modell maradt a versenypályákon, csak 1996-ban készült belőle kisszériás (ezer darab) Corvette-különkiadás Admiral Blue néven.

Most újra itt a Grand Sport, ismét különkiadásként érkezik a piacra, a korábbi Z51 csomag helyére lép. Kupé és kabrió kivitelben is elérhető lesz a tűzpiros, diszkrét fehér csíkokkal díszített Grand Sport, amely szélesebb kerékjárati íveket és Z06-féle légterelőket kapott új, elöl 18-as, hátul 19-es felnikkel, versenyfelfüggesztésekkel, módosított lengéscsillapító- és rugóbeállításokkal.

A géptető alatt maradt a Corvette LS3 jelű, 6,2 literes V8-as motorja 430 lóerővel és 575 Nm-es csúcsnyomatékkal. Hatfokozatú manuális vagy automata váltó rendelhető a sportkocsihoz, előbbi kivitelek szárazkarteres kenéssel és hátulra épített akkumulátorral érkeznek. A Grand Sport a módosításoknak köszönhetően két tizeddel gyorsabban éri el a százas tempót a sima Corvette-ekhez képest.

Forrás: GMForrás: GM