Enyhén frissült a Toyota RAV4

Vágólapra másolva!
Átdolgozott motorokkal és minimálisan átalakított külsővel fut neki az új modellévnek a Toyota RAV4. Kevesebbet fogyaszt, és szén-dioxid-kibocsátása is csökkent.
Vágólapra másolva!

Alig észrevehető külső változásokkal érkezik a kereskedőkhöz az új modellév tiszteletére felfrissített Toyota RAV4. Indexlámpák kerültek a külső visszapillantók házába, új felniket toltak a szabadidőautó alá, átdolgozták a kerékjárati íveket, illetve kicserélték a lökhárítókat, valamint a hátsó lámpaburákat. Krómozott lett a hűtőrács, a kabinban pedig új anyagok gondoskodnak az eddiginél jobb minőségérzetről. Izgalmas új, feláras extrának ígérkezik a kis méretű monitorral egybeépített belső tükör.

Frissültek a motorok is, a japán gyár elsődleges célja az volt, hogy gazdaságosabbá és környezetkímélőbbé váljon a paletta. Jelentősen, 212-ről kilométerenként 174 grammra csökkent a kétliteres benzinmotor szén-dioxid-kibocsátása, miközben teljesítménye hat lóerővel, 158-ra nőtt.

Két változatban, de kizárólag összkerékhajtással kapható a 2,2 literes dízel, a gyengébb teljesítménye 136-ról 150 lóerőre ugrott, átlagfogyasztása viszont 6,6-ról 6 literre csökkent. Szén-dioxidból a korábbi 173 helyett 159 grammot bocsát ki kilométerenként. Kevésbé jelentős eredményeket sikerült elérni a 177 lóerős változattal, átlagfogyasztása három tizeddel, 6,7 literre csökkent, szén-dioxid-kibocsátása a korábbi 185 helyett kilométerenként 177 gramm.

Forrás: ToyotaForrás: Toyota