Vágólapra másolva!
Kereskedőknek tartott prezentáción a Chrysler megmutatta első olyan modelljének terveit, amelyet a Fiat Bravo alapjaira építetene.
Vágólapra másolva!

Egy lépéssel közelebb került ugyan a Chrysler és a Fiat a tervezett együttműködéshez, jól haladnak az egyeztetések a szakszervezetekkel, ám a két gyártó még nem véglegesített semmit. Ennek ellenére a Chrysler komolyan számol azzal, hogy hamarosan hivatalosan is partnere lesz az olasz gyár, már el is készítette első, a Fiat Bravo alapjaira épülő limuzinjának terveit.

Kereskedőknek tartott, zárt körű prezentáción mutatta be a Chrysler jövőre vonatkozó elképzeléseit, a Wall Street Journal értesülései szerint egy sportos, kompakt szedán is feltűnt a slide-ok között. Arról már korábban beszélt az amerikai gyár, hogy a Fiat C-Evo platformjára építene négyajtós modellt, ezt most meg is mutatta a kereskedőknek.

Ralph Gilles, a Chrysler formatervezési igazgatója a jelenlévőknek elárulta, igaz, hogy az alapokat a Fiat szolgáltatja, de a karosszéria teljes egészében amerikai tervezésű lesz. 2006 óta egyébként nincs kompakt négyajtósa a Chryslernek, az utolsó a Dodge Neon volt, amelynek gyártását 2006-ban leállították.

Forrás: [origo]
A tervezett együttműködés részletei