Rali-ob: Erős mezőny a Miskolc Ralin

Vágólapra másolva!
Alig három hét után Miskolc környékén folytatódik a hazai ralibajnokság. Bár a Bükkből kiszorult, azért így is jól ismert pályákon zajlik majd a verseny, melyet péntek este a hagyományos, salakmotor-arénában rendezett prológ előz majd meg.
Vágólapra másolva!

Forrás: SRTH

Kisebb felújításon esett át Herczig 2005-ös Impreza WRC-je a Miskolc-ralira


Három hete Egerben remek idő fogadta a mezőnyt, az előrejelzések szerint ez most is így lesz. Az 16. Alfa-Ker Miskolc Rali a salakmotorosok egyéni bajnokságával együtt rendezett prológon kívül nem sokban kötődik a megyeszékhelyhez, a szervizpark Encsen lesz, a gyorsaságik pedig még messzebb. A programban összesen három pálya szerepel, a Hervándvécse-Kányi elágazás, a Viszló-Bódvalenke és a Meszes-Rakaca szakaszok. Szombaton és vasárnap is kétszer-kétszer kell teljesíteni őket, de a második napon az elsőhöz képest ellentétes irányba.

Forrás: Planet Turán Motorsport Egyesület

Újra látható lesz a Turán-féle Peugeot 307 WRC


Az első osztályú mezőny összesen 96 párost számlál. A nyílt bajnokság keretein belül - ebben az értékelésben vesznek részt a WRC-k és az A8-as autók - nagyon komoly csata várható. Az egri pályákon a végül győző Spitzmüller/Kazár párost két Impreza WRC-vel induló csapat szorongatta meg, a Herczig/Baranyai, és az ifj. Érdi/Csökő duó. Ehhez a hármashoz csatlakozik az ismét top autóba ülő Turán/Benics egység, akik egy legújabb fejlesztésű Peugeot 307 WRC-t hoztak Miskolcra. A végső győztes alighanem közülük kerül majd ki, de többen is rajthoz állnak még a csúcskategóriában, Borsiék mellett dr. Kiss Elemér is kipróbálja, milyen egy WRC-vel versenyezni: ő Turán régi Octaviájába ült bele, remélhetőleg őt nem hagyja cserben az autó, mint régi gazdáját annyiszor. Újra látható lesz Benik Balázs Focus WRC-je, igaz, nem a megszokott pilótával. Az elmúlt futamon egy Corolla WRC-t bérlő Sziklai Tibor próbál szerencsét a Forddal. Az A8-as kategória is igen erős, Hideg Krisztián győzött legutóbb, számos kihívója lesz minden bizonnyal. Az egri kiesők közül Szíjjék és Tobakék kettőzött erőfeszítéssel készülnek, hogy pótolják az elvesztett pontokat.

Fotó: Maczek Péter

Spitzmüller hazai pályán, Miskolcon eddig még nem tudott nyerni


Az országos bajnokságban - itt szerepel az összes többi kategória - az N4-es autók és pilótáik a leggyorsabbak, akik közül az első futamot toronymagasan nyerő Asi az esélyes. Kemény ellenfele lesz azonban, a S2000-res Peugeot-val induló hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János személyében, akinek Patkó Gergely diktálja majd az itinert, mivel Tagai Róbert a hétvégén Argentínában teszi ugyanezt - Mayer Gábor oldalán. Az N4-esek közé besorolt Peugeot nagyon gyors, két esztendővel ezelőtt ugyanitt maga mögé utasította vele Janika az N-es mezőnyt, de akkor Asi még A8-as autóval indult, komoly presztízsharcra van kilátás kettejük közt. Persze nem szabad leírni a többieket sem, a legnépesebb kategóriáról van szó, remek versenyzőkkel és autókkal, ismét legalább nyolc-tíz páros esélyes a dobogóra.

Forrás: Peugeot Total Hungary Rally Team

A hétszeres bajnok Janika új navigátorral és a Peugeot 207 S2000-rel áll rajthoz


A mezőnyben számos alsóbb kategóriában is népes a mezőny, lesz öt S1600-as autó is, továbbá rajthoz áll a historic részleg és a másodosztály is négy, illetve harmincnégy kocsival. A prológ péntek délután 17.30-kor kezdődik, 3000 forint lesz a belépő, és a megszokottól eltérő módon nem csökkenő, hanem emelkedő rajtszám szerinti sorrendben indulnak az autók. Szombaton reggel 7-kor lesz a rajt, az encsi szervizparkból indulnak a versenyzők. A céldobogót a miskolci Városház téren állítják fel, délután három órától érkeznek a párosok.

A nyílt ralibajnokság állása:

1.

Spitzmüller/Kazár

Mitsubishi Lancer WRC

20

2.

Herczig/Baranyai

Subaru Impreza WRC

17

3.

Ifj. Érdi/Csökő

Subaru Impreza WRC

14

4.

Hideg/Kerék

Mitsubishi Lancer Evo VI

12

5.

Rongits/Hannus

Mitsubishi Lancer Evo VII

10

6.

Hevesi/Bauer

Mitsubishi Lancer Evo VI

8



Az országos ralibajnokság állása:

1.

Asi/Pikó

Mitsubishi Lancer Evo IX

24

2.

Hadik/Juhász

Subaru Impreza N12

21

3.

Trencsényi/Trencsényi

Mitsubishi Lancer Evo IX

18

4.

Osváth/Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX

16

5.

Pethő/Rubóczky

Mitsubishi Lancer Evo IX

14

6.

Matics/Viczena

Mitsubishi Lancer Evo IX

12