Új változatok a következő Audi A3-ból

Vágólapra másolva!
Ugyan az Audi egy évvel elhalasztotta az A3 új generációjának premierjét, de cserébe az eddiginél több kivitelt készít majd a kompaktból.
Vágólapra másolva!

Tekintettel arra, hogy az Audi jelenleg több új modellen, többek között az A1-en és a Q3-on is dolgozik, az A3 új generációjának premierje egy évet csúszik. Eredetileg ez év végén kellett volna érkeznie a kompaktnak, a módosított tervek szerint viszont csak 2010 első felében érkezik a háromajtós kivitel. Cserébe valóságos családdá növi ki magát a széria, merthogy később, a jelenleg is létező kabrió és ötajtós Sportback kivitelek mellett, a hírek szerint megjelenik a 4,2 méter hosszú, négyajtós kupé, valamint egy Haldex-összkerékhajtású Allroad verzió is.

Továbbra is a Volkswagen Golf alapjaira fog épülni az A3, anyagi okok miatt tehát egyelőre nem lehet szó az Audi tervezett új, rugalmasan alakítható platformjának kifejlesztéséről. Méreteit tekintve az új A3-generáció kicsit nagyobb lesz az aktuálisnál, formavilága pedig sportosabbnak ígérkezik.

Várhatóan 1,2 literes, turbós, négyhengeres jelenti majd az A3 alapmotorját 105 lóerővel és 175 Nm-es nyomatékkal. 1,4-es, 1,8-as és kétliteres turbós is szerepel majd a palettán 125, 160 és 211 lóerővel, de természetesen a közös-nyomócsöves dízelek sem maradnak majd ki.