Megnyújtják a Mercedes E osztályt

Vágólapra másolva!
Különleges, nyújtott tengelytávú E osztályt készít a Mercedes a kínai piacra. A modell érkezését a Sanghaji Autószalonon jelentették be.
Vágólapra másolva!

Riválisaihoz hasonlóan hamarosan a Mercedes is kínál nyújtott tengelytávú limuzint a kínai vásárlók számára, Dieter Zetsche Daimler-vezérigazgató a Sanghaji Autószalonon jelentette be az W212-es E osztály új kivitelének érkezését. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az új modell mennyit nyúlhat az alapváltozathoz képest, a piaci viszonyok ismeretében azonban 12-16 centis növekedésről lehet szó.

Elképzelhető, hogy a későbbiekben egyéb országokban is megjelenik az új E osztály, első lépésben azonban a kínaiakat szeretné kiszolgálni a német gyár. Stuttgart környékén az első prototípusokkal már zajlanak a közúti tesztek, a dizájn nem, csak a tengelytáv változik.

Szép hagyományai vannak a hosszú limuzinoknak Kínában, a BMW 14 centiméterrel hosszabb tengelytávú 5-öst árul, az Audi 13 centivel nyújtott A4-est és A6-ost forgalmaz. Nemrég a Volvo is bemutatta saját modelljét, az S80 14 centimétert nyúlt a kínai vevők kedvéért.