Insignia ecoFLEX: 5,2 l/100 km

Vágólapra másolva!
A GM nyár elején kezdi forgalmazni az Insignia ecoFLEX-változatát, a 160 lóerős dízelmotoros modell tíz százalékkal takarékosabb a normál verziónál.
Vágólapra másolva!

Takarékos Insignia már rendelhető a GM brit részlegénél, a Vauxhall-nál, de az Insignia ecoFLEX nyár elejétől a kontinens többi részén is elérhető lesz. A gazdaságos változat az ismerős 160 lóerős, kétliteres dízellel érkezik, amelynek legnagyobb nyomatéka 350 Nm 1750 és 2500-as percenkénti fordulatszám között, ám túltöltéssel 380 Nm leadására is képes 15 másodpercen keresztül.

Ez az Euro 5-ös, részecskeszűrős motor ugyanaz, amely a hagyományos Insigniában is dolgozik, fogyasztásából azonban sikerült néhány tizedet lefaragni az ilyenkor szokásos részletek átalakításával. Finomítottak például az aerodinamikán, alsó burkolatot szereltek fel, egy centivel lejjebb eresztették a karosszériát, módosítottak a váltóáttételeken és nem maradhattak le az alacsony gördülési ellenállású gumik sem. Összességében tíz százalékkal, 5,2 literre sikerült leszorítani az átlagfogyasztást, és a kilométerenkénti széndioxid-kibocsátás is csupán 136 gramm lett, ami miatt sok országban adókedvezmények illetik meg az autót.

Nulláról százra 9,5 másodperc alatt gyorsul az új Insignia-kivitel, végsebessége 221 km/óra.

Forrás: GMForrás: GM