Elektromos tanulmányt készített a Brilliance

Vágólapra másolva!
Az Európába is szállító kínai gyártó egy elektromos egyterű-tanulmányautóval hívta fel magára a Sanghaji Autószalon közönségének figyelmét.
Vágólapra másolva!

A BMW kínai partnere a Brilliance EV-vel egy Volkswagenekre hasonlító négykerekűt készített, amelynek jelenleg nem tervezi szériaváltozatban való legyártását. Két elektromos motorja közül az első 30 lóerős, ami 40 km/órás végsebességet és 130 km-es hatótávolságot tesz lehetővé a kocsinak. Második motorja bekapcsolásával az EV teljesítménye több mint duplájára, 63 lóerősre nő, így az autó elméleti csúcssebessége már 130 km/óra. Egy egyszerű konnektorról az autó lítium-ionos akkumulátorait nyolc órán keresztül kell tölteni, ám egy részleges feltöltéshez mindössze harminc percre van szükség.

Érdemes megemlíteni az EV ajtóit is, amelyek gombnyomásra nem egyszerűen kinyílnak, hanem egy elektromos szerkezet segítségével az autó oldalával párhuzamosan, attól eltávolodva tárulnak ki. Ha jelenleg úgy is tűnik, nem kerül piacra az EV, egy hozzá hasonló modell mindenképpen jót tehetne a gyártó európai megítélésének, hiszen legtöbbször akkor hallani róla, mikor egyik vagy másik modellje pocsékul szerepel a törésteszteken.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]