Új Brilliance-limuzin Sanghajban

Vágólapra másolva!
A BMW kínai partnere, a Brilliance Auto a Sanghaji Autószalonon mutatta be a ferdehátú FSV limuzin változatát. Szó lehet európai premierről is.
Vágólapra másolva!

Szinte ontja magából a limuzinokat a Brilliance Auto, a BMW kínai partnere. Legújabb modellje a Sanghaji Autószalonon látható először, az ázsiaiak a már piacon lévő, ferdehátú FSV-t készítették el négyajtós változatban. Formailag nem tűnik túl érdekesnek az autó, a kínai dizájnerek némelyike nem tud elszakadni bizonyos sablonoktól, a középkonzol kialakítását egyenesen a Seat inspirálta.

Az ötajtós FSV 85 lóerős 1,3-as és 100 lóerős 1,6-os benzinmotorokkal kapható, minden bizonnyal ugyanezeket kapja a limuzin is. Kínában idén nyáron kerül piacra a négyajtós, amely akár Európában is megjelenhet.

Nagy a valószínűsége, hogy a Brilliance németországi székhellyel működő importőre, a HSO Importers Europe behozza a kontinensre a Jetta-méretű modellt, méghozzá BS2 néven. Értékesítése már ez év végén elkezdődhet, de elképzelhető az is, hogy a start 2010 elejére csúszik.

Forrás: Brillance