Életben marad a Clio Campus

Vágólapra másolva!
Nem tud elszakadni a Renault a Clio 1998-ban bemutatott második generációjától, a Campus néven futó modell most egy enyhe modellfrissítést is kapott.
Vágólapra másolva!

Noha néhány év már eltelt a Clio új generációjának bemutatása óta, a Renault még mindig nem váltotta le véglegesen elődjét, a Campust, mivel a 3,8 méteres kisautó jól megfér a palettán a 3,6 méteres Twingo és a négy méternél is hosszabb Clio III között. Továbbra is ragaszkodónak tűnik a francia gyár, a modell legalább egy évig még biztosan a kínálatban marad, három motorral és frissített felszereltségi változatokkal.

Sőt, nemcsak a palettán marad, apró ráncfelvarráson is átesik a régi Clio, új első lökhárítója immár nem szabdalt, közepén egyetlen nagy légbeömlő tátong, és a hűtőrácsból is eltűnt a jelvény mögötti műanyag elem. Integrált ködlámpák hangsúlyozzák a modernebb megjelenést, áramvonalasabb "flatblade" ablaktörlők tisztítják a szélvédőt, emellett a külső visszapillantók is hízókúrán vettek részt.

Csak négy motorral lesz elérhető a Campus, mivel a 98 lóerős 1,4-es száműzték a palettáról. A belépő szintet az 60 lóerős, 1,2 literes benzines jelenti. Ésszerűbb választásnak tűnik a 75 lóerős, szintén 1,2-es, de 16 szelepes benzines, dízelből az 1,5-ös 65 és 85 lóerős változata szerepel a palettán. Utóbbiak átlagfogyasztása 4,4 liter, széndioxid-kibocsátásuk kilométerenként 115 gramm.

A felfrissített Clio Campus gyártása Szlovéniában és Franciaországban is folyik majd, az értékesítés várhatóan júniusban indul Európa-szerte.

Forrás: RenaultForrás: Renault