Felfrissült az Audi Q7

Vágólapra másolva!
Minimális külső módosításokkal érkezik a márkakereskedésekbe az Audi Q7 frissített változata. Az ingolstadti óriás-SUV-hoz új energia-visszanyerő rendszert fejlesztettek.
Vágólapra másolva!

Hivatalos fotókat és adatokat hozott nyilvánosságra az Audi a frissített Q7-ről, a SUV minimális külső változtatásokkal érkezik a márkakereskedésekbe. Többször is rá kell nézni a fotókra, hogy a módosítások észrevehetőek legyenek, a legfeltűnőbb ezek közül, hogy a single frame hűtőrács immár függőlegesen bordázott, mely elsőként a V12 TDI-n jelent meg. Picit változtak a fényszórók, teleszórták őket ledekkel, még az indexek is diódásak lettek.

Frissültek a szintén ledes hátsó lámpák, oldalnézetből az ajtók vonalvezetésén látszik némi finomítás. Kicserélték a védőlemezeket, emiatt új lökhárítókat kellett szerelni előre és hátra is. A kabinban az MMI harmadik generációjának megjelenése jelenti a legnagyobb újdonságot, emellett új anyagok és színek tűntek fel a kínalatban, valamint króm szegélyezést kaptak a műszerek.

Különös figyelmet fordítottak a mérnökök a SUV gazdaságosságára, ezért teljesen új energia-visszanyerő rendszert fejlesztettek az autóhoz. Fékezésnél és lejtmenetben elektromos energia keletkezik a mozgásiból, mely az akkumulátor átmeneti tárolójában raktározódik. Önmagában ezzel a megoldással kilométerenként 5 grammal csökkent a Q7 széndioxid-kibocsátása.

Forrás: AudiForrás: Audi


A 4,2 literes, V8-as dízelmotornak nemcsak teljesítményét növelték 340 lóerőre, nyomatékát pedig 760 Nm-re, fogyasztását is jelentősen csökkentették, 11,1-ről 9,9 literre. A háromliteres dízel teljesítménye 240 lóerő, fogyasztása 9,1 liter, a Clean Diesel verzió száz kilométerenként két tizeddel kér ennél kevesebbet. A hatliteres V12-es a maga 500 lóerejével továbbra is a kínálat legerősebb motorja.

Két benzinmotor is választható a SUV-hoz, ezek a 3,6 literes V6-os FSI 280 lóerővel, valamint a 4,2 literes V8-as 350 lóerős kivitele. A kisebb 12,1, a nagyobb 12,7 litert fogyaszt száz kilométerenként. Európában nyártól, az Egyesült Államokban ősztől kapható az új modell.

Forrás: AudiForrás: Audi