Vágólapra másolva!
Az aktuális gazdasági helyzet miatt a Nissan úgy döntött, hogy egyelőre biztosan nem készít limuzint a GT-R szupersportkocsiból.
Vágólapra másolva!

Tavaly több olyan hír is felröppent a világsajtóban, amelyek szerint a Nissan azt fontolgatta, hogy az Infiniti márkanév alatt limuzint készít a GT-R szuperautóból. A spekulációkra ráerősített, hogy a Nissan formatervezési igazgatója, Nakamura Shiro maga is úgy nyilatkozott, a legfelsőbb körök fontolgatják egy csúcskategóriás négyajtós piacra dobását, majd arról is szó volt az Egyesült Államokban, hogy a kereskedések vezetőit meghívták Japánba a részletek egyeztetése végett.

Könnyen elképzelhető, hogy a Nissan komoly terveket szövögetett, a válsággal azonban nem számolt: az aktuális gazdasági helyzet nem engedi meg egy hasonló modell kifejlesztését. A New York-i Autószalonon hivatalosan is bejelentették, hogy a GT-R-ből biztosan nem készül újabb változat, már csak azért sem, mert a sportkocsi önmagában sem nyereséges modell: csak presztízsokokból forgalmazzák, további veszteségek nem férnek bele a koncepcióba.