Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt a Kia éppen New Yorkban mutatta be tanulmányként a Koup kupét, idén a szériaváltozattal állt elő a koreai márka.
Vágólapra másolva!

A Kia egy év alatt elkészült a Koup kupé szériaérett változatával, a Forte limuzin alapjaira épülő kétajtós a New York-i Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek. Ugyanott, ahol tavaly tanulmányként debütált, a legszükségesebb módosításoktól eltekintve a koncepció tulajdonképpen megegyezik a végleges modellel, formája valószínűleg nem fogja nagyon megosztani a közvéleményt, mivel meglehetősen ingerszegényre sikeredett.

A Forténél rövidebb és értelemszerűen alacsonyabb is a kupé, hossza 4481, szélessége 1765, magassága 1400, míg tengelytávja 2649 milliméter. A limuzinhoz hasonlóan a Koup is két benzinmotorral lesz elérhető Amerikában, a kétliteres teljesítménye 156 lóerő, míg a 2,4 literes blokk 173 lóerőt tud.

A kisebb motorhoz ötfokozatú manuális vagy négyfokozatú automata, az erősebbhez hatfokozatú manuális vagy kézzel is kapcsolható ötfokozatú automata váltó dukál. Az Egyesült Államokban már idén elkezdődik a kupé értékesítése.

Forrás: Kia