Gyári skiccek a Mercedes új szuperautójáról

Vágólapra másolva!
A Mercedes amellett, hogy hivatalos fotókat közölt az új SLS AMG szuperautó kabinjáról, a karosszériáról is mutatott két grafikát.
Vágólapra másolva!

A Mercedes a lehető legnagyobb felhajtást próbálja csapni új szuperautója, a várhatóan 2010-ben megjelenő SLS AMG körül. Nagyjából egy évvel a várható premier előtt Stuttgartban elérkezettnek látták az időt arra, hogy hivatalos fotókat mutassanak az utastér véglegesített formájáról, a kíváncsiság felcsigázása érdekében azonban a karosszériáról csak skicceket hoztak nyilvánosságra.

Biztosra vehető, hogy a végleges modell nem lesz olyan drámai, mint ami a rajzokon látható, de annyit feltétlen elárulnak a grafikák, hogy a dizájnerek bőven merítettek a legendás 300 SL és SLR stílusjegyeiből, elég csak a szárnyas ajtókra gondolni.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A kabin kevésbé tűnik érdekesnek, azt adja, ami egy modern Mercedestől várható, karbonszálas betétekkel, teljes bőrkárpitozással és retrós légbeömlőkkel. A szuperautó meghajtásáról várhatóan az AMG 6,3 literes V8-asa gondoskodik majd 571 lóerővel és 650 Nm-es csúcsnyomatékkal, mely hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül jut a hátsó kerekekre. Az SLS 3,8 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 315 km/óra.

Forrás: [origo]