Hivatalos fotón az új Opel Astra

Vágólapra másolva!
Az Opel hivatalos képeket hozott nyilvánosságra a Frankfurti Autószalonon debütáló új Astráról. A kombi és GTC-változat egyelőre grafikán látható.
Vágólapra másolva!

Forrás: Opel

Az Insigniával a lehető legjobb úton indult el az Opel, a vásárlók szinte megrohamozták a kereskedéseket, amint a modell megjelent. A túlélésért küzdő gyár számára nagyon fontos a középkategóriás limuzin (és kombi), de a jövő szempontjából legalább ennyire meghatározó lesz az új Astra fogadtatása.

Forrás: Opel

Az új alsó-középkategóriás a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik csak be, de az Opel már most mutatott hivatalos fotókat az ötajtós kivitelről. A leendő kombi és GTC egyelőre grafikán látható, de a skiccek is sokat elárulnak a várható formákról.

Forrás: Opel

Az Astra több részletében is emlékeztet az Insigniára, a kicsit átalakított, ám a húzott fényszóróknak köszönhetően elölnézetből sportosabbnak hat. A tetővonal és az ajtók mintázata egyértelműen az Insignia sajátja, összességében az új Astra lényegesen vonzóbbnak tűnik elődjénél. A beltérből szinte biztosan a középkategóriás testvér köszön majd vissza.

Forrás: Opel

Az Astra mindhárom változata alá a GM Delta-platformja kerül, amelyre a Chevrolet Cruze és Volt is épül. Az Opel mérnökei néhány változtatást elvégeztek, így az új Astra sportosabb vezetési élményt ígér a Chevrolet-knél. A motorpalettán biztosan feltűnik a GM új, 1,4 literes turbómotorja, de természetesen a már ismert erőforrások közül is többet bevetnek. A ferdehátú ez év végén, a kombi és GTC 2010 közepén kerülhet a kereskedésekbe.