350 lóerős a Nissan 370Z sportváltozata

Vágólapra másolva!
Az új Nissan 370Z Roadster mellett a New York-i Autószalonon a kupé NISMO-változatáról is lehullt a lepel: az autó kizárólag az Egyesült Államokban kerül piacra, 350 lóerős motorral.
Vágólapra másolva!

A NISMO 370Z premierjét a 370Z Roadsterrel együtt tartotta a Nissan New Yorkban, a sportosabb kupé júniusban kerül piacra kizárólag az Egyesült Államokban. A modellt a japán gyár speciális járművekre szakosodott részlege készítette az Autech Japan segítségével, az autóba a 3,7 literes V6-os motor módosított változata került 350 lóerővel és 374 Nm-es nyomatékkal. A NISMO 370Z kizárólag hatfokozatú manuális váltóval lesz elérhető.

Az alapmodellhez képest eltérést jelent az új kormánymű, a merevített karosszéria, valamint a NISMO-féle futómű feszesebb rugókkal és lengéscsillapítókkal. Az alapfelszereltség része a Viscous részlegesen önzáró differenciálmű, de a mérnökök a sportfékekről sem feledkeztek meg.

Forrás: [origo]

Durván sportos lett a 370Z 350 lóerős változata
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A szuperkönnyűsúlyú 19 colos felniket a RAYS, a sportgumikat a Yokohama szállítja. A műszaki módosítások mellett a NISMO 370Z aerodinamikai szempontok szerint tökéletesített karosszériacsomagot kapott, amelynek része egy nagy hátsó spoiler is. A beltérben minden kiegészítő NISMO-logós, még a fordulatszámmérő is egyedi.

A 370Z Roadster bemutatója nem okozott meglepetést, a kabrió pontosan olyan, amilyennek várni lehetett, bár alumínium motorháztetővel, ajtópanelekkel és csomagtartóval készült, hogy súlyát a lehető legalacsonyabban lehessen tartani. A tető nyitása és zárása 20 másodpercet vesz igénybe, nemcsak a középkonzolon, hanem az ajtókon elhelyezett gombbal is lehet vezérelni. A Roadster a kupé 332 lóerős motorját örökölte.