Útkeresés a Lagondánál

Vágólapra másolva!
A múlt havi Genfi Autószalonon bemutatott SUV tanulmánnyal feléledő Lagonda márkanév első autója 2012-ben érkezik meg a kereskedésekbe, de hogy milyen jellegű jármű lesz, azt még a gyáriak sem tudják.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Mercedes-Benz GL padlólemezére épített, Genfben leleplezett tanulmányautó egyértelműen SUV-s vonásokkal rendelkezik, még az sem biztos, hogy a végleges változat egyáltalán hasonló lesz. Sőt, Marcel Beci, az Aston Martin európai vezetője azt mondta, mivel a Lagonda név alatt eredetileg könnyen vezethető luxusautók jelentek meg, ne is számítsunk SUV-re.


Ennek fényében kissé zavaros, minek készítették el a tanulmányautót és miért nevezték az irányt a jövő luxusautójának. Megeshet, hogy az Aston eredeti célja tényleg egy SUV-szerű jármű elkészítése volt, ám a vegyes fogadtatás miatt visszalépett az ötlettől. Beci ugyanakkor a korábbi nyilatkozatoknak megfelelően kiemelte: a cég célja, hogy akár száz piacon is árusíthassa a Lagondát, és mivel sok országban a rosszabb minőségű utak miatt állnak el a vásárlók az alacsony építésű Astontól, a gyár teljesen más jellegű járművet szeretne piacra dobni. Hogy ezek pontosan milyenek lehetnek, nem árulta el.