Sportruhát kap a Mitsubishi Outlander

Vágólapra másolva!
A New York-i Autószalonon a Mitsubishi is újdonsággal jelentkezik, a japán gyár az Outlander SUV Lancer-orrú sportváltozatát tolja reflektorfénybe.
Vágólapra másolva!

Világpremierek sokaságának örülhet a nagyközönség az idei New York-i Autószalonon, a sorból a Mitsubishi sem maradhat ki. A japán gyár az Outlander GT Prototype-pal érkezett az amerikai metropoliszba, a szabadidőautó sportváltozatáról azonban csak három előzetes, köztük egy szándékosan elmosódott képet hozott nyilvánosságra.

Ebből annyi tűnik nagyon valószínűnek, hogy a sportos Outlander megörökölte a Lancer EVO hűtőrácsát, amelytől minden eddiginél határozottabb megjelenésűvé vált. A Mitsubishi szerint a külső változások mellett új technológiák is bemutatkoznak a GT-ben, köztük az Idle Neutral Logic rendszer, amely automatikusan üresbe kapcsolja a dupla kuplungos SST automatikus váltót a jármű álló helyzetében.

Az Egyesült Államokban népszerű háromliteres MIVEC V6-os motor elektronikájának átprogramozásával nagyobb teljesítményhez és jobb fogyasztáshoz jutottak a mérnökök, az ezzel kapcsolatos részleteket a premier során hozzák nyilvánosságra. A GT-ben természetesen a Super-All-Wheel-Control összkerékhajtási rendszer dolgozik. Nem elképzelhetetlen, hogy az egységes márkaarculat érdekében a gyengébb, és az európai piacra szánt Outlanderek is megkapják hamarosan a Lancerre hasonlító orr-részt.

Forrás: MitsubishiForrás: Mitsubishi