Hibrid Mercedes ML New Yorkban

Vágólapra másolva!
A Mercedes az ML450 HYBRID szériaváltozatával és a GL ráncfelvarrásával is készül a New York-i Autószalonra.
Vágólapra másolva!

A nagyközönség számára április 10-től látogatható New York-i Autószalonon három új modell világpremierjét tartja a Mercedes. Az E63 AMG sportlimuzin mellett a stuttgarti gyár lerántja a leplet a GL modellfrissítés után változatáról, valamint az ML450 HYBRID szériaváltozatáról is.

Noha a Mercedes egyetlen hivatalos fotót sem közölt a 2010-es modellévű GL-ről, annyit elárult, hogy a GL350 BlueTEC-et és a GL450-et a módosított hűtőrácsról, lökhárítókról, felnikről, fényszórókról és az új, ledes hátsó lámpáról lehet majd felismerni. A GL350 CDI BlueEFFICIENCY modellt váltó GL350 BlueTEC a Mercedes közleménye szerint kevesebb káros anyagot bocsát ki, fogyasztása pedig 20-30 százalékkal kedvezőbb lesz.

Az ML450 HYBRID az S400 BlueHYBRID-ben már bemutatott hajtáslánc enyhén módosított változatát kapja, melynek elektromotorja egy 3,5 literes, V6-os egységhez kapcsolódik, az összteljesítmény 335 lóerő. A szabadidőautó a Priushoz hasonlóan kizárólag elektromos üzemmódban is használható kis sebesség mellett.

Forrás: Mercedes-Benz