Jöhet a legdurvább Seat Ibiza

Vágólapra másolva!
A Seat az Ibiza eddigi legsportosabb változatával készül a Barcelonai Autószalonra, az új modell szinte teljesen megegyezik majd a Bocanegra tanulmánnyal.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Már-már feledésbe merült a Seat Bocanegra névre keresztelt tanulmánya, mely először a 2008-as Genfi Autószalonon mutatkozott be. A koncepció pontosan jelezte előre az új Ibiza formavilágát, a legérdekesebb részletek azonban lemaradtak róla. Volt arról szó, hogy a Bocanegrát Ibiza Cupraként nyomják majd le a piac torkán, ám a tavalyi Párizsi Autószalonon leleplezett sportmodell végül csalódást okozott.

Az eredeti tanulmányt Luc Donckerwolke, a Lamborghini korábbi dizájnere álmodta meg, a közönség reakciója egyértelműen pozitív volt a sportos ferdehátúval kapcsolatban. A Seat is rájött, hogy hasznot lehetne húzni a Bocanegrából, a Barcelonai Autószalonon debütál a belőle készült szériaváltozat, amely az Ibiza-sorozat eddigi legkomolyabb darabja lesz.

Első lépésben csak külsőleg, az Ibiza Cupra alapjait ugyanis megtartják, vagyis az 1,4-es TSI-motor 180 lóerős kiadása kerül a motorháztető alá. Később szó lehet erősebb változatok bemutatásáról is, a Bocanegra azonban még biztosan a 250 Nm csúcsnyomatékú TSI-vel kerül a kereskedésekbe az év vége felé.