Új információk a kis Rolls-Royce-ról

Vágólapra másolva!
Egy új turbótöltős, 6,6 literes V12-es motor hajtja majd a jövőre megjelenő kis Rolls-Royce-t - jelentette be a cég elnök-vezérigazgatója, Tom Purves. Ez 507 lóerejével jóval túlszárnyalja a nagyobb Phantom teljesítményét.
Vágólapra másolva!

Gondoskodik róla Rolls-Royce, hogy 200EX tanulmány valamilyen oknál fogva mindig a hírekben legyen. Miután nemrég elterjedt a hír, hogy kupé és kabrió is készül majd belőle most az angolok hivatalosan is bejelentették milyen motort kap az autó. Nos, az új Rollst egy 6,6 literes V12-es turbótöltős motor hajtja majd, amelyet kizárólag ez a modell kap meg. Ez a gyártó szerint több mint 500 lóerős lesz, és egy nyolcfokozatú ZF automatikus váltót kapcsolódik majd hozzá, amely természetesen a hátsó kerekekhez küldi majd az erőt. Ezzel jóval erősebb lesz a 460 lóerős 6,75 literes V12-essel felszerelt Phantomnál, és feltehetően nyomatéka is bőven lenyomja majd azét, hiszen a nagyobb testvér erőforrása feltöltés nélküli.

Bár nem árult el konkrét adatokat a Rolls-Royce, cég azt is ígéri, hogy az autó fogyasztása és szén-dioxid kibocsátása is jobb lesz, mint a Phantomé. Ez nem is meglepő, hiszen hiába a több lóerő, a motorja kisebb, váltója korszerűbb, maga az autó pedig fél tonnával könnyebb a Phantomnál. A bébi Rolls egyébként 50 centivel rövidebb és 40 mm-rel alacsonyabb nagy testvérénél.

A jövőre megjelenő autót 170 ezer angol fontért dobja majd piacra a Rolls-Royce, de a 200EX szériaváltozatát még idén, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatja a gyártó.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=obVh9BlLBdyB3adf


Gyári videó a 200EX-ről