Hármasüzemű Mondeót mutat be a Ford

Vágólapra másolva!
Háromféle üzemanyaggal működő Mondeót mutat be a Ford a március végén megnyitó Lipcsei Motor Show-n.  Kétliteres Duratec motorját benzinnel, bioetanollal, illetve cseppfolyósított gázzal is lehet üzemeltetni.
Vágólapra másolva!

Teljesen újszerű a Ford elképzelése a háromféle üzemanyaggal működő autóról, bár az ötlet korántsem elvetendő, főleg a gyakran változó üzemanyagárak miatt. A 2 literes Duratec benzinmotor 145 lóerős benzin-, illetve bioetanol (E85) üzemmódban, és 141 lóerős, amikor cseppfolyósított gázzal (LPG) működik.

A háromféle karosszériaváltozatban készülő Mondeo szedán és ferdehátú kivitelének 460, a kombinak pedig 380 kilométer a maximális hatótávja cseppfolyósított gázzal. Benzinnel, illetve bioetanollal kicsit jobb a helyzet, így már 850 kilométert képes megtenni az autó, kombinált üzemmódban pedig 1200 kilométer a hatótáv.

A modell két darab üzemanyagtartályt kapott, egy 70 litereset a benzinnek, illetve a bioetanolnak, és egy 48,8 litereset a cseppfolyósított gáznak.

A Ford a március 28-án megnyitó Lipcsei Motor Show-n mutatja be a teljesen újszerű Mondeót, megvásárolni pedig már áprilistól lehet, egyelőre csak Európában, ezen belül pedig csak bizonyos piacokon. A modell alapára 27 500 euró, amely egyébként 250 euróval alacsonyabb, mint a 140 lóerős 2 literes TDCi modell ára.