Afrikai sportkocsi Zagato ruhában

Vágólapra másolva!
Mindössze 999 darab készül majd a dél-afrikai Perana Performance Group által készített Z-One nevű sportkupéból, amelyet a Genfi Autószalonon mutatnak be.
Vágólapra másolva!

Bár jelenleg csupán hivatalos grafikák láthatóak a gépről, az autó karosszériájára, amely teljesen a Zagato munkája, semmiképpen nem lehet panasz. A hosszú motorháztető és a rövid far tökéletes arányokat biztosít a Z-One-nak, és természetesen a Zagato-sportkocsik jellegzetessége, a dupla púp sem maradhatott le a tetőről. Kézzel készítik el a karosszériát Olaszországban, és küldik tovább Dél-Afrikába, ahol a Perana rászereli a kész alvázra. Az autó dinamikus mozgatásáról a 6,2 literes, V8-as LS3 motor gondoskodik, amely a Corvette-ből érkezik. Így az autó legalább 440 lóerős lesz és a fejlesztők azt ígérik kevesebb, mint négy másodperc alatt gyorsul majd álló helyzetből 100 km/órára, csúcssebessége pedig 320 km/óra lesz.

A Perana Genfben fogja kiállítani a Z-One-t és akkor kezdik felvenni a rendeléseket a kocsira. Az autó áráról még nincsenek teljesen megbízható jelentések, állítólag maximum 90 ezer euróba kerülhet.

Forrás: [origo]