Az első rajz az amerikai Passatról

Vágólapra másolva!
Egy hivatalos vázlatot közölt a Volkswagen új középkategóriás szedánjáról, amely hamarosan leváltja a Passatot Észak-Amerikában.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre NMS (New Midsize) kódnéven futó modellt elméletileg 2010 mutatja be a Volkswagen Amerikában, és az elnagyolt kép alapján egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy ez jóval szögletesebb lesz, mint a német gyártó jelenlegi modelljei, teteje pedig kupészerűen fog ívelni. Orra valószínűleg valamennyire hasonlít majd az új Golféra, de ilyen messzemenő következtetéseket egy rajz alapján még nem mernénk levonni. A gyár szerint az NMS-ban számtalan pohártartó lesz, hátsó lábtere és csomagtartója az egyik legnagyobb a kategóriában.

A nagy szedán azért is különleges, mert több mint húsz év után ez lesz az első Volkswagen, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak majd, méghozzá a VW 2011-re elkészülő új üzemében, ami a Tennessee államban található Chattanoogában épül.

Bár az új típust most csak észak-amerikai modellként emlegetik, nem kizárt, hogy akár Európában is kapható lesz, főleg miután Walter de Silva főtervező kijelentette, hogy ők nem egy konkrét országnak, hanem mindig a világpiacra terveznek autókat.

Forrás: [origo]