Vágólapra másolva!
Egy belga autórajongó pár ismerősével gondolt egy merészet, és egy Corvette Z06 motorját ültették be a koreai miniautóba. A harcias külsejű Spark így kevesebb mint négy másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100/órára.
Vágólapra másolva!

Sem Yves Fourdin, sem barátai nem mérnökök, pusztán kedvtelésből készítették el 1500 munkaóra alatt, számítógépek használata nélkül a szteroidozott Sparkot. A gyorsulási versenyekre készített kocsi erejéről egy hétliteres, V8-as motor gondoskodik, amit egy Corvette Z06-ból vettek ki. Természetesen a hátsó kerekeket hajtja a hátsó ülések helyére tett erőforrás, 550 lóerejével 3,7 másodperces 0-100 km/órás, és 10,94-es 0-200 km/órás gyorsulást biztosít a Sparknak.

Szinte semmi sem maradt gyári a karosszérián, hatalmas hátsó szárny, lökhárítók és sárvédő-szélesítések jelzik, hogy nem a 0,8-as motor dolgozik ebben a példányban. A száguldás egészen 260 kilométer/óráig tarthat, ugyanis Fourdinék biztonsági okokból ennyiben állapították meg a végsebességet. Jelenleg Liege-ben látható a kék Spark egy versenyautó-kiállításon.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]