Utcán az elektromos Mercedes SLS

Vágólapra másolva!
Megkezdte a közúti teszteket az elektromos SLS-sel a Mercedes, amely 2013-ban kerülhet piacra.
Vágólapra másolva!

Már zajlanak a közúti tesztek az elektromos Mercedes SLS szuperautóval, amely az AMG-főnök Völker Mornhinweg reményei szerint 2013-ban kerülhet piacra. Optimista a főnök az új modellel kapcsolatban, ugyanis úgy véli, hogy tarthatóak az eredeti célkitűzések, vagyis a négymásodperces százas sprint és a körülbelül 175 kilométeres hatótávolság.

Nem siet a Mercedes a projekttel, csak akkor kerülhet a kereskedésekbe az autó, ha már minden tökéletes. Mornhinweg szerint bőven van idő a finomításra, az elektromos változatot is ugyanolyan élvezetessé kell tenni, mint a benzinest.

525 lóerő lehet az elektromos SLS legnagyobb teljesítménye, ehhez 880 Nm-es csúcsnyomaték társulna. Összesen három akkumulátor szükséges a motor táplálásához, ennek azonban ára van: míg a benzines modell súlya 1620 kilogramm, az elektromos egy mázsa híján két tonna lesz, ezt a hatást pedig ellensúlyoznia kell a mérnököknek. Zajgenerátort nem kap a sportkocsi, ez ugyanis az AMG-főnök szerint túlságosan mesterséges hatást keltene. Egyelőre becsült árat sem hozott nyilvánosságra a Mercedes.