Új X1 szabadidő-autó Kínának

Vágólapra másolva!
X1 néven dobta piacra legújabb szabadidő-autóját a Cheryhez tartozó Riich Kínában. Szokás szerint már bevált megoldásokat használtak az ázsiaiak.
Vágólapra másolva!

Talán a BMW-nek is lesz egy-két szava a kínai Chery luxusmárkája, a Riich legújabb modelljéhez. Egy kompakt szabadidő-autóval álltak elő a kínaiak, amelyet ráadásul X1 névre kereszteltek, ilyen nevű modell pedig már szerepel a bajorok kínálatában. Akármi is lesz az ügyből, az biztos, hogy a modellt nagyon várták Kínában, múlt hétvégén már piacra is dobták.

Átszámítva 5500 euróba kerül a kompakt modell, amelynek formavilága nagyon is európai. Kicsit hasonlít a Grande Puntóra, egy-két megoldás a Seat Altea Freetrackről lehet ismerős, a Riich logója pedig egyenesen a Bentley emblémáját idézi.

Saját fejlesztés viszont az 1,3 literes, négyhengeres benzinmotor, amelynek legnagyobb teljesítménye 84 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 114 Nm. Négyfokozatú manuális váltón keresztül jut az erő az első kerekekre, a végsebesség 150 km/óra, százra 16 másodperc alatt gyorsul. A kínai újdonság 3866 milliméter hosszú, 1622 milliméter széles, 1638 milliméter magas, tengelytávja pedig 2330 milliméter.



Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!