Befutott a Renault Twingo Gordini

Vágólapra másolva!
Ígéretéhez híven a Renault még november vége előtt bemutatta az új Gordini-sorozat első képviselőjét, a Twingóból készült modellt.
Vágólapra másolva!

Novemberben jelentette be a Renault, hogy feltámasztja a híres Gordini-nevet, mely alatt sportos modelleket forgalmaz majd. Ígéretet tettek a franciák arra, hogy az első újdonság, a Twingóból készült modell még ebben a hónapban bemutatkozik, szerdán szét is küldték a sajtóanyagot.

Már a bejelentésnél sem csinált titkot a Renault abból, hogy plusz lóerőkre kár számítani, a Twingo Gordini R.S. a már ismerős 1,6 literes, 133 lóerős, 160 Nm csúcsnyomatékú szívómotorral érkezik. Segítségével 8,7 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az autó, végsebessége pedig 201 km/óra. Ez azért is érdekes, mert bizonyos országokban R150 R néven már létezett 150 lóerős változata is.

Ami a Gordini-kivitel specialitása, hogy a futóművet újrahangolták, illetve 17 colos felnikre ültették a Twingót. A fényezés kék, fehér csíkozással, az ablakok sötétítettek, bentre bőr sportülések és bőr sportkormány került. A slusszkulcsra és a szőnyegekre Gordini-logót nyomtak, a fordulatszámmérő és az ajtóbetétek a külsőhöz illően kékek. Jövő márciusban kerül a kereskedésekbe az autó, az áron addig gondolkoznak a franciák. Nyárra várható a 201 lóerős Clio Gordini.

Forrás: Renault