Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Izmosított kiadás a Porsche Boxsterből

Vágólapra másolva!
Spyder néven erősebb és könnyebb változatot dob piacra a Porsche a Boxsterből, az új modell a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan a Los Angeles-i Autószalonon láthatja először a nagyközönség a Porsche új modelljét, a német gyár azonban már most nyilvánosságra hozott minden lényeges információt a Boxster Spyderről. A Boxster és a Boxster S után ez a harmadik, és a tervek szerint utolsó variáns a roadsterből, az eddigi legerősebb és legkönnyebb modell.

Az alapokat a Boxster S adja, némi teljesítmény- és nyomatéklöketet adtak az autónak: ugyanazt a közvetlen befecskendezéses 3,4 literes blokkot szerelték bele, mint a Cayman S-be. Ez 320 lóerőt és 370 Nm-es csúcsnyomatékot jelent.

Ma már szokásosnak számító fogyókúrán esett át a Boxster Spyder, a Boxster S-hez képest 80 kilogrammal könnyebb, súly/teljesítmény aránya így a Cayman S-nél és a 911 Carreránál is jobb, sőt, 1275 kilogrammos tömegével jelenleg a legkönnyebb Porsche. Többek között áldozattá válták az első nappali fények és ködlámpák, hátul pedig az elektromos tetőszerkezetet manuálisra cserélték.

Forrás: Porsche

Könnyebb sportülések kerültek a Boxster S székei helyére, de még a belső kilincsek helyére is övszerű "behúzókat" tettek. Nincs légkondicionáló és audiórendszer, de opcionálisan rendelhetőek, az elektromos tükrök és ablakok megmaradtak.

A Porsche PDK névre keresztelt duplakuplungos váltóját kapta a Boxster Spyder, jár hozzá a Sport Chrono Plus-csomag rajtautomatikával fűszerezve. Százra 4,8 másodperc alatt gyorsul a modell, két tizeddel gyorsabban, mint a Boxster S. A végsebesség 267 km/óra, nyitott tetővel. Egyelőre nem világos, hogy a futómű milyen mértékben módosult, mindenesetre az ígéretek szerint minden változtatás a sportosság szem előtt tartásával készült. Azaz valószínűleg alacsonyabb hasmagasságra, feszesebb rugókra és hasonló módosításokra lehet számítani.

Külsőre nincs sok újdonság, előre új stílusú légbeömlők kerültek, változott a hátsó légterelő mérete és a féklámpák is újak.

Forrás: Porsche

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről