Orosz rulett a bolgár utakon

Vágólapra másolva!
Életveszélyes játék jött divatba Bulgáriában, piros lámpánál kell áthajtani a kereszteződéseken fékezés nélkül.
Vágólapra másolva!

Úti orosz rulettként emlegetik Bulgáriában azt az életveszélyes játékot, amely az utóbbi hónapokban terjedt el egyes városok utcáin. Szófiából indult az őrület, amelynek szabályai meglehetősen egyszerűek: késő éjjel, forgalmas kereszteződéseken kell áthajtani piros lámpánál, győztes csak az lehet, aki nem érinti a féket, illetve nem ütközik más autóval, motorossal vagy nem gázol gyalogost.

A hatóságok szerint akár ötezer euró is lehet a tétje egy-egy futamnak, a könnyű pénz ígérete sokakat kockáztatásra csábít. Próbál fellépni a rendőrség az illegális rendezvények ellen, de ez nem könnyű, mert az esetek többségében lánc-sms-ben szerveznek meg egy-egy futamot és jelölik ki a kereszteződést.

Amint befut egy jelentés valamelyik városból, máris rendőröket küldenek, csakhogy hiába, mert a kiérkezésig általában mindenki eltűnik. Leginkább fiatal, húszas éveikben járó férfiak körében hódít az úti orosz rulett, ők azért igyekeznek biztosra menni, mert általában SUV-kkal robognak át a kereszteződésen. Júniusban két ember már meghalt az egyik ilyen versenyen, akkor egy motoros csapódott a járókelők közé.